Sebbalito

Urokkelig i sine målsettinger, like snill som han er høy og bred. Han består ca 120 000g ren kjærlighet. Sebastian Pizarro Torrijos. En av de beste personene jeg noen gang har møtt. Jeg har ikke kjent Sebastian lenger enn litt over et år, men allikevel kjennes det som en livstid.

Når vi tok sjansen og flyttet til Grums i 2013, viste vi ingenting om plassen og vi kjente ingen. Vi tok en sjans og bare flyttet. Det har bydd på utfordringer på mange plan, men det å knytte et sosialt nettverk har vært noe av det vanskeligste. Første gang jeg traff Sebastian, eller letter sagt hørte han.. var når vi begynte å trene på Grums badehus. Og jeg husker vi sto ute i gangen når vi hørte det dundret og gulvet ristet. Vi gikk inn, og der stod Sebbalito å kastet på hundrevis av kilo som det var papir. Jeg ble lettere sjokkert. Hadde aldri sett en person trene så tungt før. Jeg fulgte godt med på hva han gjorde sånn i øyekroken, mens jeg stod helt uten selvtillit og løftet på mine fattige 12kg hantler. Vi ble stamgjester på dette lille lokale helsestudioet, som ligger i et varmt og lufttett bomberom. Og riktignok ble det mange muligheter for meg til å bevitne denne store bamsen sine monsterløft. Enten det var mark, bøy eller benk. Vi kom etter hvert på hils, men det ble med det. Det var ikke før høsten 2016 vi ble kjent. Vi begynte å trene litt sammen og vi fant fort tonen. Øktene våre besto av program fra to vidt forskjellige verdener. Fitness vs styrkeløft. Det ble en interessant mix. Og starten på et veldig godt vennskap.

Sebastian startet som de fleste med å spille ishockey og fotball, men interessen dabbet gradvis av. Han var noe overvektig og følte for å gjøre noe med dette. Han startet såvidt med litt styrketrening i en alder av 17 år. Det var litt av og på, men kom for alvor igang når han startet på gymnasiet. Derifra har stigningskurven bare pekt oppover. Etter å bare ha testet markløft 10 ganger dro denne kraftkaren opp 200kg. Det i seg selv fortjener en stående applaus! Men som for alle, i livet går ting opp og ned. Noe Sebastian virkelig har fått føle på.

Jeg spurte han hva treningen har betydd for han. Han svarte, «for meg har treningen vært et fristed. Et sted jeg kan gå inn i min egen verden og glemme hverdagen. Glemme det som gjør vondt» Den lille stunden jeg har kjent Sebastian, har jeg også bevitnet at under smilet og hans positive karisma, gjemmer det seg smerte. Etter tapet av to av sine beste venner på bare fire år, finnes det også indre demoner som jobber for å gi han motstand. Noe som er forståelig. Og det er nettopp dette som gir meg så stor respekt for denne gutten. Hans evne til å bry seg om og være der for alle andre. Tross sine egne kamper. Evnen til å vise omsorg og empati. Han er så jævla snill.
Disse opplevelsene har gitt han motivasjon til å ville utdanne seg til behandligsassistent. For å kunne hjelpe de som blant annet sliter med misbruk eller bare har kommet skjevt ut i livet. Og at det å introdusere disse for trening kan være like hjelpsomt for dem, som det har vært for han. Nok en gang er det det å hjelpe og være der for andre som er hans fokus.

Når Sebastian var på sitt sterkeste tidligere i år, satte han PR etter PR. Med 330kg raw i markløft. 360kg med drakt. 200kg i benkpress og 290kg i knebøy. Helt sykt! Han deltok også i en strongmankonkurranse, hvor han gjorde det veldig bra. Men dessverre kom skader og sykdom litt i veien og han fikk et lite «setback». Men etter en lang og god ferie hos sin familie i Chile, er han nå tilbake i Grums og klar for å ta fatt på jakten etter nye mål!

Sebastian sitt råd til de som ønsker å bli sterkere. Først og fremst våge å prøve. Ikke tenke at folk ser på og ikke bry deg så mye. Søk råd hos de som ligger foran deg i løypa. Ta til deg litt fra mange og gjør din egen greie ut av all inputen du høster. Det er sånn du finner din teknikk. Ha fokus på baseøvelsene og ta det derifra. Spis sunn og kaloririk mat og husk hvile.
Nyttige råd fra en som vet han prater om!!

Så Sebastian. Takk for ditt vennskap! Det har vært uerstattelig gjennom et langt 2017. Glad i deg buddy!

Se vedlagte youtubeklipp og la deg imponere. Og følg han på Instagram @sebbalito

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *