Jul og videre målsettinger

I jula skal man kose seg. Punktum. Fra januar til slutten av november forsøker man hele tiden å være bevist på hva man spiser. Nok proteiner, tilstrekkelig med karbohydrater og fett. Man legger opp måltider etter trening og døgnrytme, hviledager og dager med høy intensitet. Tilslutt slutter man å tenke og planlegge. Man bare gjør det. Det er vel dette man kaller rutine. Det er så innprentet at når jula kommer, må man faktisk fokusere og påminne seg selv på at det er greit å spise pepperkaker til morgenkaffen. Og drikke sukret julebrus når man vil. Om det er sunt? Nei.. men allikevel ja. Når jeg konsumerer så masse energi, får jeg også utrolig masse energi på trening. Mer energi, betyr også at trening blir veldig gøy og stimulerende. For ja. Jeg kommer til å trene regelmessig nå i juleferien. Ikke fordi jeg føler at jeg må, men fordi jeg syntes det er gøy. Stå opp, spise en god feit frokost som man skyller ned med julebrus. Drikke litt kaffe framfor en koselig julefilm med barna. Kanskje litt julegodis. For å så stikke en tur på trening. Helt uten tidspress. DET er livet!

De siste ukene i desember er også sesongen der man legger planen for 2018. Hvertfall gjør jeg det. En liten grovskisse. Planen har hele tiden vært å konkurrere til høsten 2018. Men på grunn av perioder med skade, manglene motivasjon og andre prioriteringer, er jeg litt usikker på om 2018 er året jeg stiller meg på scenen igjen. Tanken og ambisjonene mine er at det skal være gøy. Jeg konkurrerer ikke for å vinne. Klart en bra plassering hadde vært helt fantastisk. Men dette står ikke høyt på lista. Jeg vil vinne over meg selv og den fysikken jeg stilte med sist. Jeg liker prosessen med dietten, treningen og alt dette byr på av utfordringer fysisk og psykisk. At når jeg har gått av scenen, kan jeg se tilbake på en fin tid og være stolt av hva jeg oppnådd. Men sånn det ser ut nå, er jeg redd det blir mer stress enn kos. Det må føles rett. Så det peker mer mot våren 2019. Og heller bruke 2018 på å bli sterkere og bygge opp mer masse. Også blir mest sannsynlig at jeg konkurrere her i Sverige. Litt av den grunn av at atmoseføren, stemningen og rammene rundt virker bedre og større, å derfor tror jeg min opplevelse blir bedre. Det er det det handler om for min del. Opplevelsen. Dessuten tror jeg konkurransen er litt mer åpen og at topp 6 ikke er like lett å forutse som i Norge. Overhodet ingen kritikk til det norske forbundet eller stevnene. Bare mitt inntrykk.

Men nå er det jul. Tid for å fokusere på det som faktisk betyr noe. Familien, tradisjoner og hvile kropp og sinn. Reflektere over et hektisk 2017. Ta med seg det som var bra og glemme det vonde.

Riktig god jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *