GYMTRENING vs STRONGMAN. Mitt inntrykk.

Opp i gjennom har jeg testet mange forskjellige sporter. Alt fra Judo og Teakwondo til trampetthopping, turning, skihopping og fotball. De senere årene har det blitt vinklet mer mot styrketrening og fitness. Noe som virkelig har gitt meg noe. kroppslige og mentale forandringer. Dette har åpnet mine øyne videre mot grenen Strongman. Dette er så ekstremt og fascinerende,  at det til og med er noe jeg som veier drøye 80kg og er relativt svak kunne tenkt meg å drive med. I tillegg til at dette til de grader er en ekstremsport, er det noe annet som vekker min oppmerksomhet. Det er miljøet. La meg forklare nærmere.

Man kan trè inn på et helsestudio, man gjør sin greie. Trener, speiler seg og går der ifra. Man kan være på trening i flere timer og gå derifra uten å pratet med en sjel. Den kontakten man får er blikkene fra andre siden av rommet. Jeg er ikke noe bedre selv!! Men man blir litt påvirket av omgivelsene. Og jeg har hatt den sykdommen at jeg sjeldent sa hei først, det har blitt bedre! Men er man på et helsestudio, så er ofte hovedfokuset megselv.. Litt trist egentlig. Misforstå meg rett. Jeg har truffet en rekke helt fantastiske mennesker på gymmen! Alt er ikke bare negativt, selv om det er slik jeg vinkler det her! Men jeg forsøker å male et lite bilde av mitt inntrykk av forskjellene mellom vanlig gymtrening og strongman.

Første gangen jeg var med på en strongmantrening, husker jeg at jeg var sykt nervøs. Her kommer denne lille Wannabe  fitnessfisen og skal trene med de virkelig sterke gutta. Forventningene og virkeligheten kunne ikke vært mer forskjellig. Jeg kom inn i dette industrilokalet i Årjäng. Der stod blant annet Anders Skylander, Johnny Hansson, Emil «plogen» Gustafsson og Jimmy Johansson. Gutter som har hevdet seg helt i toppen både nasjonalt i Sverige og internasjonalt i denne sporten og er virkelig kjente navn. Jeg kjente en form for æresfrykt. Men vet dere hva? De sto der alle mann og ønsket meg velkommen med åpne armer, praten satt løst og de var genuint interesserte i å bli kjent med meg. Akkurat DET finner du ikke på noen helsestudio. Garantert! Det er en av hovedgrunnene til at denne sporten appellerer så sterkt til meg. Ydmykheten. Et miljø der de backer, heier og virkelig ønsker at du skal lykkes. På tross av nivåforskjellene. Der en gjeng med menn og kvinner som jobber sammen og klarer å glede seg over andre prestasjoner. Jeg har jo stått backstage under fitnesskonkurranser, der nesten ingen prater med noen. Såsant man ikke er på samme team. Det er utpsyking og mange skarpe blikk. Rake motsetning til backstage på Sverges Sterkeste Mann under 105kg finalen. Der sto alle i en gjeng, latteren satt løst og alle støttet hverandre. Var det to som konkurrerte mot hverandre og den ene kom i mål ført. Jo, da gikk han tilbake, heiet andremann i mål og avluttet det hele med en god klem. Dette er virkelig god sportsånd. Og vedsiden av det ekstreme aspektet, en av grunnene til at jeg virkelig har fått øynene opp for denne sporten.

Jeg kan anbefale alle denne sporten på det aller sterkeste. Enten du veier 160kg og er 2m høy. Eller om du er som meg, en fjærvekter som måler 172cm på strømpelessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *